Іспанські футболісти зʼїдають 40 кг солодкої картоплі на день

Фото з відкритих джерел.

В інтерв’ю шеф-кухар збірної Іспанії з футболу поділився, що гравці команди споживають до 40 кілограмів солодкої картоплі на день під час чемпіонату Європи з футболу за рекомендацією своїх дієтологів.

Виявилося, що ці бульби мають численні переваги для спортсменів, від високого вмісту складних вуглеводів, які забезпечують тривале вивільнення енергії, до їхнього багатства клітковиною, вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які необхідні для фізичної працездатності та відновлення, пише Freshplaza.

Складні вуглеводи в солодкій картоплі відіграють важливу роль у підтримці оптимального рівня енергії під час тривалих тренувань і у відновленні запасів глікогену в м’язах. Клітковина, яку вони пропонують, сприяє здоровому травленню, забезпечуючи ефективне засвоєння поживних речовин. Крім того, солодка картопля містить вітамін А у формі бета-каротину, вітаміни С і В, калій і магній, які зміцнюють імунну систему, здоров’я очей, відновлення тканин і роботу м’язів.

Бета-каротин діє як антиоксидант, допомагаючи зменшити окисне пошкодження та запалення, а також сприяти швидшому відновленню м’язів. Завдяки низькому глікемічному індексу солодка картопля гарантує контрольоване вивільнення глюкози, що сприяє витривалості та продуктивності. Крім того, їх протизапальні властивості сприяють кращому відновленню м’язів і суглобів після тренувань.

З точки зору серцево-судинної системи, калій і клітковина в солодкій картоплі підтримують здоров’я серця, контролюючи артеріальний тиск і знижуючи рівень холестерину. Крім того, оскільки їх можна готувати різними способами, їх можна легко включити в раціон спортсменів.

Одним словом, солодка картопля сприяє відновленню м’язів і здоров’ю травної системи завдяки вмісту пребіотиків. Вони також є життєво важливим компонентом для підтримки енергії, здоров’я та загального самопочуття спортсменів. Все це робить їх незамінною їжею в спортивному харчуванні.


Залишити коментар