ДТЕК Енерго планує відновити усі потужності попри масштабні атаки

електроенергія

Ілюстративне фото з мережі

Російська агресія завдала нищівного удару по енергетичній інфраструктурі України. ДТЕК Енерго, один з ключових гравців у галузі, зазнав масштабних втрат, але продовжує боротьбу за відновлення потужностей. Генеральний директор компанії Ільдар Салєєв розкрив деталі ситуації та плани на майбутнє.

Масштаб руйнувань

За словами Салєєва, теплові електростанції ДТЕК Енерго зазнали понад 180 атак з боку російських військ. Наслідки цих ударів вражають: компанія втратила 90% своїх потужностей. Попередні оцінки збитків сягають $350 мільйонів, що є колосальною сумою для будь-якого підприємства.

Безперервний процес відновлення

Незважаючи на величезні руйнування, ДТЕК Енерго не зупиняє роботи з відновлення. Енергетики працюють цілодобово, намагаючись після кожної атаки максимально швидко повернути пошкоджене обладнання до ладу. Однак масштаб руйнувань такий, що на повне відновлення потрібні не місяці, а роки.

Глобальний пошук обладнання

Компанія активно шукає запасні частини та обладнання по всьому світу. Замовлення на виготовлення необхідного устаткування розміщені на виробництвах усіх континентів. Спеціалісти ДТЕК Енерго постійно в пошуку обладнання, яке можна придбати, доставити та встановити в найкоротші терміни.

Фінансові виклики та плани

У 2024 році ДТЕК Енерго планує витратити 4 мільярди гривень (близько $100 мільйонів) власних коштів на ремонт теплових електростанцій. Це мінімальний план, який компанія може реалізувати протягом року. Важливо зазначити, що ці кошти йдуть не на розширення, а на відновлення втрачених потужностей.

Надія на майбутнє

Попри всі труднощі, ДТЕК Енерго не розглядає жодного зі своїх об’єктів як “той, що не підлягає відновленню”. Компанія впевнена, що рано чи пізно всі електростанції будуть відновлені, так само як і Україна здобуде перемогу у війні. Ця впевненість є рушійною силою для енергетиків, які щодня борються за кожен кіловат електроенергії для країни.

Раніше ми писали про те, що український електричний пікап LUAZ 4×4 дебютує на ринку.


Залишити коментар