На Філіппінах добувають найрідкіснішу у світі сіль “яйце динозавра”

сіль

Фото: Newfood media.

У мальовничому містечку Альбуркерке, на Філіппінах, сімейна компанія Tan Inong Manufacturing відроджує майже забуте ремесло виготовлення однієї з найрідкісніших у світі солей – Asin Tibook, що в перекладі означає “яйце динозавра”.

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів. Процес виробництва Asin Tibook включає кілька етапів, які вимагають значних зусиль та часу.

сіль
Фото: Newfood media.

Все починається з великої кількості лушпиння кокосового горіха, які замочуються у солоній воді на три місяці. Після цього лушпиння сушать на сонці, потім випалюють, регулярно заливаючи морською водою. Цей процес триває три дні та дає висококонцентрований солоний попіл.

Попіл відфільтровують, і далі через нього пропускають морську воду, отримуючи солоний розчин, який випаровують у глиняних горщиках над вогнем протягом восьми годин.

сіль
Фото: Newfood media.

Кінцевий продукт, сферична солона куля, важить близько кілограма і має легкий солодкуватий, димчастий смак. Раніше такі “яйця” можна було купити онлайн за 158 доларів, але через зростання попиту сімейна компанія спрямовує всі зусилля, аби закрити запити ексклюзивного дилера в США.

На Закарпатті вирощують екзотичні гриби


Залишити коментар