Нд. 30 Червня 2024

Що зробити, якщо кабачки почали жовтіти

Фото: з відкритих джерел.

Кабачки можуть жовтіти та в’янути. Причиною проблеми може бути перенасичення кабачків вологою, тому інтенсивність поливу варто контролювати. Кабачки можуть також псуватись через те, що не провітрюються. З кущів потрібно видалити старі листки, які загущують їх.

Кабачки можуть не лише почати гнити, а й взагалі не рости на грядці. Зазвичай це відбувається через зниження температури. Якщо температура падає до +10 +12°С рослина уповільнюється в рості, пише Gazeta.ua.

Тому кабачки варто підгодувати під час зав’язування плодів. Для цього є низка натуральних засобів. Наприклад, настоянка з попелу. Вона містить велику кількість калію, який корисний для рослин. Попіл можна використовувати і в сухому вигляді – по стакану на один кущ. Після цього кабачки слід добре полити.

Досвідчені садівники радять захищати листя кабачка колоїдною сіркою. 50 грамів речовини потрібно розвести на 10 літрів води. Листя також можна обробляти 1% бордоською рідиною. Для цього потрібно розвести у 10 літрах води 100 грамів мідного купоросу та 100 грамів негашеного вапна.


Залишити коментар