Нд. 30 Червня 2024

На Миколаївщині збирають перший врожай кавунів

Фото: з відкритих джерел.

Компанія «ПАЕК» у Миколаївській області розпочала збирати ранні кавуни. Для цього побудували теплиці, розсаду в поле висаджували на мільчувальну плівку.

Про це повідомляє пресслужба компанії у Facebook.

«Коли в березні місяці висаджували насіння кавуна на розсаду, то мріяли, щоб до кінця червня у нас дозрів кавун. Для цього побудували теплиці, підготовили ґрунт, висадили розсаду під плівку і ось, 26.06.2024 року проводимо першу вибірку і реалізацію кавуна! Артем Пекера, Ігор Поляшенко та Ігор Плужник – молодці, ми це змогли!», – сказав Юрій Кормишкін, власник компанії.

У компанії нагадують, що проєкт з будівництва тепличного комплексу компанії «ПАЕК» було розпочато в 2023 році. Уже в 2024 р. компанії вдалось на базі тепличного господарства виростити урожай редиски, огірків та помідорів, а також у повній мірі забезпечити себе власною розсадою.

Насіння кавуна було висаджено в теплицях в березні. Уже міцну та здорову розсаду в квітні було висаджено у відкритий ґрунт під мульчувальну плівку із заздалегідь прокладеним крапельним зрошуванням.

«Завдяки використанню такої технології вирощування, вдалося виростити ранні кавуни. Посприяв, звісно, і південний клімат. Весна була дуже теплою, сонячних днів було вдосталь, що дозволило кавунам стабільно розвиватись без додаткового втручання», – зазначили в компанії.


Залишити коментар