Нд. 29 Вересня 2024

Як позбутися мошок на кухні

Нерідко на кухні заводиться дрібна мошкара. Це дрозофіли або фруктові мошки. Найчастіше вони з’являються на фруктах. До хати вони найчастіше потрапляють ще у вигляді личинок на заражених фруктах.

Це може бути трохи підбитий або зіпсований фрукт, в який десь на овочебазі дрозофіли відклали яйця. Побачити їх неозброєним оком майже неможливо.

Цим же фруктом личинки харчуються до досягнення зрілого віку, а потім у нього відкладають нові яйця. Якщо на кухні завелися дрозофіли, потрібно знайти джерело і позбавитися всіх зіпсованих фруктів, як слід помити всі інші, винести сміття. Цикл життя самих дрозофіл – близько 2-4 тижнів.

Влітку особливо важливо стежити за чистотою на кухні, свіжістю та якістю продуктів, а також особистою гігієною. Завжди мийте руки, повернувшись з вулиці, а знайшовши комах у будинку, починайте боротьбу з ними негайно.

Пастка з яблучного оцту та поліетиленової плівки

Для цієї саморобної пастки солодкий яблучний оцет ефективніший, ніж білий оцет. Мошки не можуть встояти перед запахом оцту і не зможуть вибратися, як опиниться всередині. Щоб досягти максимального успіху, зробіть кілька таких пасток і розставте їх на кухні. Ось як виготовити пастку самостійно:

  1. Налийте трохи яблучного оцту у склянку.
  2. Закрийте отвір поліетиленовою плівкою (або фольгою) та закріпіть її гумкою.
  3. Зробіть кілька невеликих отворів, щоб мошки могли проникнути всередину.

Пастка з оцту та рідини для миття посуду

Якщо ви виявили, що плодові мушки не лізуть в пастку з пластикової плівки або паперового конуса, спробуйте додати три краплі рідини для миття посуду в миску з оцтом і залишити її відкритою. Рідина для миття посуду знижує поверхневий натяг оцту, тому мушки тонуть і гинуть.

Спиртовий спрей

Наповніть пульверизатор розведеним медичним спиртом і кропіть комах, яких зустрінете у своєму будинку. Не розпорошуйте спирт на фрукти, бо це може призвести до їх псування, що призведе до появи ще більшої кількості мошок.

Народні методи боротьби з пирієм


Залишити коментар