Вт. 25 Червня 2024

Фотоконкурс “Вікі любить Землю” повертається в Україну

«Вікі любить Землю»

«Вікі любить Землю», фото з офіційного сайту конкурсу

Найбільший фотоконкурс пам’яток природи «Вікі любить Землю» повертається! З 1 до 31 липня відбудеться українська частина міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить Землю» (Wiki Loves Earth) 2024. Про це анонсують на офіційному сайті конкурсу.

«Вікі любить Землю» (Wiki Loves Earth) — найбільший міжнародний фотоконкурс, присвячений пам’яткам природи, започаткований у 2013 році в Україні, а з 2014 року відбувається по всьому світу. У нашій країні конкурс відбудеться вже водинадцяте.

Важливо: з міркувань безпеки учасників та учасниць до участі у фотоконкурсі приймаються лише фотографії, що були зроблені до 31 березня 2024 року (включно) та до 23 лютого 2022 року (включно) для знімків з дронів та інших літальних пристроїв. Більше про вимоги до фото можна прочитати у регламенті конкурсу.

Завантажити свої фото об’єктів природно-заповідного фонду України на конкурс можуть всі охочі. Світлини повинні бути зроблені особисто конкурсант(к)ами та відповідати правилам конкурсу. Списки пам’яток природи можна переглянути за посиланням.

«Вікі любить Землю»
«Вікі любить Землю», фото з офіційного сайту конкурсу

Традиційно в конкурсі дві основні номінації: «кількісна» та «якісна». У першій будуть відзначені учасники та учасниці, що сфотографували найбільше пам’яток природи (з урахуванням того, наскільки сфотографовані об’єкти вже представлені на Вікісховищі). У межах другої журі обере найкраще фото кожного з регіонів України, а з поміж них — 10 найкращих світлин України. 15 найкращих фото будуть представляти Україну на міжнародному етапі.

У 2024 році буде також дві спецномінації: «Відео», для відеоматеріалів із зображенням пам’яток природи, та «Втрати природи», присвячена світлинам пам’яток природи, що постраждали чи були пошкоджені в результаті війни, людської діяльності тощо. Стежте за наступними анонсами, щоб дізнатися більше про умови спецномінацій.

Переможці та переможниці конкурсу отримають цінні призи від організаторів конкурсу в Україні — ГО «Вікімедіа Україна».


Залишити коментар