Пт. 21 Червня 2024

Фотопастка заповідника “Медобори” зафіксувала кошеня червонокнижного кота лісового (відео)

кіт лісовий

Кіт лісовий, ілюстративне фото з мережі

Природні заповідники України приховують безліч унікальних таємниць та дивовижних відкриттів. Одним із таких скарбів стала поява молодої особини кота лісового, рідкісного та вразливого виду, занесеного до Червоної книги України. Неочікувана зустріч відбулася у легендарному заповіднику “Медобори” на Тернопільщині, де фотопастка зафіксувала цікаве й допитливе кошеня. Про незвичного гостя повідомили на сторінці заповідника у Фейсбук.

Зустріч з червонокнижним видом

Працівники природного заповідника “Медобори” з захватом повідомили про цю знахідку у соціальних мережах.

“Цікаве та допитливе. Молоду особину кота лісового зафіксовано фотопасткою у заповіднику” – йдеться у повідомленні.

Поява новонародженого кошеняти – безперечно, радісна подія для всіх природоохоронців та науковців.

Рідкісний мешканець наших лісів

Кіт лісовий (Felis silvestris) належить до роду котів та родини котових. В Україні це вкрай рідкісний ссавець, що підлягає особливій охороні. Його загальна чисельність оцінюється лише в 400-500 особин. Втім, незважаючи на свій статус “вразливого” виду в Червоній книзі, кіт лісовий продовжує полонити серця українців своєю грацією та непоступливим характером.

Під захистом Медоборів

Заповідник “Медобори” створений для збереження унікальних природних комплексів Опілля. Його мальовничі ландшафти та різноманітні біотопи стали притулком для багатьох рідкісних видів флори та фауни. Тож поява кошеняти кота лісового в надійних медоборських нетрях стала справжнім тріумфом природи та черговим доказом важливості заповідної справи в Україні.

Раніше ми писали про те, що “Велесова ферма” – це живий музей зникаючих українських порід корів.


Залишити коментар