Пт. 21 Червня 2024

Цьогоріч очікується ранній сезон українських кавунів

кавун

Ілюстративне фото з мережі

Літо – чудова пора для насолоди соковитими фруктами та ягодами. Цього року український люд зможе поласувати улюбленими кавунами набагато раніше, ніж зазвичай. Аномально тепла весна стала причиною передчасного сезону цієї солодкої розкоші. Про це пише Куркуль.

Ранній старт кавунового сезону

“Українські ранні кавуни зазвичай з’являлись наприкінці червня – початку липня, а більш масово – до серпня. Цьогоріч, за інформацією фермерських господарств, сезон розпочнеться десь через тиждень, у 20-х числах червня”, – розповідає Юрій Миркєєв, начальник відділу державного контролю ГУ Держпродспоживслужби в місті Києві.

Аномально тепла весна – запорука раннього врожаю

Фахівець пояснює таку незвичну ситуацію погодними умовами нинішньої весни.

“Скоріше за все, це пов’язано із погодною аномалією у квітні, коли температура вдень підіймалася до +22…+25°C – і природа зреагувала відповідно”.

Кавунова столиця України

Хоча Херсонщина через відомі події втратила статус головного постачальника кавунів, проте солодкі бахчеві культури все одно будуть у достатній кількості.

“Область стане кавуновим осередком, як і у попередні роки. Це, звичайно, не перекриє колишні масштаби Херсонської області, проте все ж таки вітчизняного кавуна буде вдосталь”, – підтверджують фермери Одещини.

Тож українці вже з нетерпінням чекають на ранні кавуни, щоб поповнити літній раціон цією незрівнянною солодкою насолодою.

Раніше ми писали про те, що українську олію відправлять до 5 країн Африки.


Залишити коментар