Пт. 21 Червня 2024

Хто з військовозобовʼязаних може отримати відстрочку на 1 рік

відстрочка від мобілізації

Фото з відкритих джерел.

Строк дії відстрочки від мобілізації для працівників критично важливих підприємств відтепер складатиме 1 рік, замість 6 місяців. 

Також згідно з новою процедурою, військовозобов’язаних можна бронювати незалежно від їхнього військового звання та військово-облікової спеціальності, що вирішить критично важливе для бізнесу питання бронювання військовозобов’язаних з дефіцитними ВОЗ.

«ЕВА вітає прийняття Постанови №650, яка наразі передбачає можливість, бронювати своїх співробітників, як в електронному вигляді через портал Дія, так і традиційним методом шляхом подачі відповідних переліків військовозобов’язаних профільним центральним органам виконавчої влади, або відповідним військовим адміністраціям», — йдеться у повідомленні.

Також новий порядок бронювання передбачає можливість бронювати не лише працівників критично-важливих підприємств, а й їх кінцевих бенефіціарних власників, а також членів наглядових рад підприємств, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави.

Однак наразі існує колізія між новим законом про мобілізацію (де передбачено оформлення відстрочки заброньованим працівником в ТЦК та СП роботодавця) та оновленою Постановою 76 (де це має робити ТЦК та СП працівника, а не роботодавця), що на практиці часто призводить до ситуації, коли ТЦК та СП відмовляються оформлювати відстрочку/ставити на спеціальний облік працівника, зазначили в ЄБА.


Залишити коментар