Три способи перевірити свіжість курячих яєць
Іноді при купівлі яєць важко визначити, наскільки вони свіжі, якщо немає інформації про термін придатності продукту. На ринку, в магазині, а часом і у власному холодильнику можна натрапити на яйце, яке зіпсувалося.
Тож аби не наражати на небезпеку отруєння своєї сім’ї, а також щоб не зіпсувати страву, в яку додаємо яйця, варто знати кілька способів перевірки їхньої свіжості.
Зверніть увагу на шкаралупу
У свіжих курячих яєць шкаралупа матова і дещо шершава. З часом вона набуває більш гладкої текстури та специфічного глянцевого блиску. Хоча фактура може бути пов’язана з породою курей, які несуть яйця. Тож такий спосіб підійде для випадків, коли треба вибракувати кілька «старих» яєць, які потрапили до свіжих.
Занурюємо яйце у воду
Яйця різного ступеню свіжості будуть по-різному себе поводити у холодній воді. Свіже яйце ляже на бік. Таке, яке курка знесла від одного до двох тижнів тому опуститься на дно, але стоятиме на кінчику. Такі яйця можна сміливо вживати у їжу. Однак якщо яйце спливло – це явна ознака, що воно вже зіпсоване. Його навіть не варто розбивати, запах вам точно не сподобається.
Якщо яйце звучить під час струшування
Спробуйте потрусити яйце біля вуха. Якщо воно свіже – жодних звуків ви не почуєте. Характерне хлюпання притаманне зіпсованим яйцям.
Залишити коментар