Туреччина нарощує виробництво кавунів
У Туреччині виробництво кавунів збільшилося завдяки рівномірному розподілу опадів та відповідним температурам.
Про це пише Fresh Plaza.
Кавун – один із найбільш вирощуваних фруктів у турецькому сільському господарстві, каже генеральний директор турецького експортера свіжих продуктів Heptaze Таркан Коджакурт.
У сезон 2023 року в Туреччині було виготовлено 3,9 мільйона тонн кавунів.
“Провінція, де вирощується найбільше кавунів, – це Адана, 23% виробництва припадає саме на неї. Друге місце займає Анталія з показником 12%. У регіональному розрізі більша частина виробництва припадає на Середземномор’я, Егейське море та Південно-Східну Анатолію. Кавун є важливим елементом сільськогосподарського сектору Туреччини і робить внесок як в економіку, так і в життєзабезпечення фермерів”, – сказав він.
Залишити коментар