Пт. 28 Червня 2024

Різко дешевшає українська суниця садова

суниця садова

Суниця садова, ілюстративне фото з мережі

Літня спека зігріває не лише землю, а й ціни на улюблені ягоди українців. Втім, цьогоріч ринок суниці садової демонструє цікаву тенденцію – попри розпал сезону, ціни на делікатесну ягоду стрімко знижуються.

Обвал цін на тлі надлишку пропозиції

За даними аналітиків проєкту EastFruit, нині середні оптові ціни на українську суницю садову становлять 40-70 гривень за кілограм, що в середньому на 31% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня. Така ситуація склалася через різке збільшення пропозиції ягоди у місцевих господарствах.

Попит стримує ціни

Виробникам доводиться йти на поступки та знижувати ціни, адже попит на суницю залишається стриманим. За словами операторів ринку, кількість продавців суниці невпинно зростає, тож і пропозиція ягоди швидко збільшується.

Питання якості

Водночас, окрім ціни, споживачів хвилює й якість запропонованої продукції. Чимало трейдерів відзначають досить високий відсоток некондиційної ягоди в цьому сезоні, що також впливає на ціноутворення.

Чи буде подальше здешевлення?

Незважаючи на вже відчутне зниження цін, ключові гравці ринку не виключають подальшого здешевлення суниці вже з наступного тижня. Їхні очікування ґрунтуються на прогнозах про зростання пропозиції при сумнівній якості продукції.

Однак, попри побоювання щодо якості, ягода залишається улюбленим літнім делікатесом українців. А поточний сезонний тренд на зниження цін, безумовно, робить суницю більш доступною для споживачів.

Раніше ми писали, що ціна на гречку зросла.


Залишити коментар