Імператорський пінгвін завітав до наших полярників “Вернадського” (фото)

імператорський пінгвін

Імператорський пінгвін, фото зі сторінки НАНЦ у Фейсбук

Антарктида – суворий та віддалений материк, де панують крижані простори та неймовірна краса природи. Однак цей безмежний світ льодовиків час від часу вражає своїми несподіваними гостями. Саме таким сюрпризом для українських полярників на станції “Вернадський” стала поява імператорського пінгвіна – одного з найвеличніших представників пташиного світу. Про назвичну подію розповідають на сторінці НАНЦ у Фейсбук.

Рідкісний візитер здалеку

Поява імператорського пінгвіна поблизу “Вернадського” стала неабиякою подією, адже ці птахи зазвичай обирають набагато холодніші території для гніздування. За словами біологів, найближча колонія імперії пінгвінів розташована за понад 300 кілометрів від станції.

Велич і загадковість природи

Імператорський пінгвін – унікальна істота, яка демонструє всю велич і загадковість антарктичної природи. Це найбільші пінгвіни на Землі, чий зріст може сягати 120 см, а вага – 50 кілограмів.

Цікаві особливості “імператорів”

Окрім величезних розмірів, імператорські пінгвіни вирізняються тим, що гніздяться вглибині Антарктиди, подалі від узбережжя, безпосередньо взимку – в період абсолютної полярної ночі та лютих морозів. Вони здатні подолати сотні кілометрів по кризі задля свого потомства.

Втретє у гостях у полярників

За словами учених, востаннє імператорського пінгвіна біля станції фіксували в грудні 2020 року. А цьогоріч рідкісний гість вже два дні поспіль гуляє по острову, обстежуючи його території та оглядаючи наукове обладнання.

Поява імператорського пінгвіна поряд з українськими дослідниками – неймовірний подарунок від самої природи. Цей випадок ще раз підтверджує, що світ Антарктиди сповнений дивовижних таємниць, а крижані береги можуть зустріти несподіваними дарунками долі. Адже хто зна, що ще приховують льодовикові нетрі.


Залишити коментар