Як позбутися білокрилки без хімікатів

білокрилка

Білокрилка, ілюстративне фото з мережі

Білокрилка – небезпечний шкідник, який може завдати значної шкоди рослинам на городі. Її личинки та дорослі особини живляться соками рослин, послаблюючи їх та роблячи більш сприйнятливими до хвороб. Однак існують екологічні та натуральні способи позбутися цієї напасті без використання шкідливих хімікатів. Проти білокрилки допоможе яблучний оцет. Про це пише Zemliak.com.

Рецепти боротьби

Личинки та дорослі особини білокрилки живляться соками рослин, послаблюючи їх та роблячи більш схильними до хвороб. Побороти білих шкідників на капусті допоможе розчин — 50 мл яблучного оцту та 30 г мильної стружки розчинити в 10 літрах води. Обприскувати рослини 1 раз на тиждень.

До домашніх засобів боротьби проти білокрилки можна також віднести:

  • Настій попелу. 1 склянку попелу настояти в 3 літрах води протягом 3 діб. Обприскувати рослини 1 раз на 10 днів.
  • Розчин нашатирного спирту. 1 столову ложку нашатирного спирту розчинити в 10 літрах води. Обприскувати рослини не частіше 1 разу на місяць.
  • Настій часнику або цибулі. 100 г подрібнених часникових або цибулевих стрілок настояти в 5 літрах води протягом 7 днів. Обприскувати рослини 1 раз на 2 тижні.
  • Тютюновий розчин. 200 г тютюну залити 1 літром води, настояти протягом 2 діб. Обприскувати рослини 1 раз в 15 днів для профілактики або щодня протягом 3 днів для лікування.
  • Розчин мила та соди. 2 столові ложки рідкого мила, 6 столових ложок соди та 2 чайні ложки йоду розчинити в 1 літрі теплої води, потім додати 10 літрів води. Обприскувати рослини рясно.

Профілактика

Щодо методів профілактики городники рекомендують своєчасне видалення бур’янів. Бур’яни можуть бути притулком для білокрилки. Також білокрилка любить вологу, тому важливо не перезволожувати ґрунт.

Раніше ми писали, що виноград у червні обовʼязково підживлюють.


Залишити коментар