Виробники свинини орієнтовані на українського споживача
Президентка Асоціації “Свинарі України” Оксана Юрченко заявила, що експорт свинини з початку війни скоротився до тисячі тонн, що змушує визнати її камерність й орієнтацію виключно на українського споживача.
Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.
“Нашу галузь можна назвати камерною, тому що український виробник виробляє свинину виключно для українського споживача. У кращі роки, коли ми ще мали відносини із сусідом за “поребриком”, ми трохи експортували. Однак за виробництва 750 тис. тонн експорт не перевищував 5 тис. тонн. З моменту війни його або немає, або сягає близько 1 тис. тонн”, – сказала вона.
За її словами, свинарі звикли працювати в умовах, коли розраховують виключно на внутрішнього споживача. За роки війни сектор практично не скоротив виробництво свиней і в промисловому, і в присадибному господарстві, де поголів’я вирощують у пропорції 65% і 35% відповідно.
Залишити коментар