Вся справа в температурі: аграрії мають домовитися з супермаркетами щодо зберігання овочів
Сертифікат якості на свіжі овочі, які виробник планує продавати у мережах супермаркетів, слід отримати мінімум за тиждень до поставки. З метою запобігання маніпуляціям, слід заздалегідь домовитися про температуру овочів.
Про це заявила керівниця ТОВ «Органік Експерт» та засновниця торговельної марки “Осьо. Органічні овочі з поля” Юлія Ворощук, пише Садівництво по-українськи.
За її словами, оформити сертифікат сьогодні можливо майже у будь-якому райцентрі, додає вона.
«Без нього ні «Метро», ні «Сільпо», ні «Новус» не приймуть вашу продукцію», – сказала Ворощук.
Також вона порадила завчасно подбати про пакування: коробки, пакети, наліпки, потурбуватись про температурний режим логістики: продукт має бути охолодженим до певного температурного стану, адже розподільчий центр такими речами раз по раз маніпулює.
«Якщо ви привезете теплий огірок, РЦ може відмовити у його прийомі. Це мінус бонус, мінус витрати на логістику, і проблема – куди подіти той огірок. Тому треба домовлятись заздалегідь із закупівельником. Якого температурного режиму має бути продукція, завжди зазначається у договорі та специфікації», – сказала вона.
Залишити коментар