Дослідження вчених довели, що кава покращує памʼять
Низка досліджень показала, що вживання кави продовжує тривалість життя і покращує роботу мозку, а також бореться з деякими з найбільш поширених захворювань.
Зокерма, дослідження, проведене Університетом Джонса Хопкінса показало, що надання учасникам дослідження таблетки кофеїну корелювало з кращими показниками в тестах на пам’ять.
“Ми завжди знали, що кофеїн покращує когнітивні функції”, – сказав провідний автор.
Інше масштабне дослідження майже 500 тис. дорослих британців показало, що ті, хто випивав принаймні 2-3 чашки кави в день мали “приблизно на 10-15% менше шансів померти”.
Канадське дослідження показало, що феніліндани, хімічна речовина, що утворюється в процесі обсмажування зерен кави, зупиняє накопичення двох токсичних білків в мозку, які пов’язані з хворобами Альцгеймера і Паркінсона. “Споживання кави має певну кореляцію зі зниженням ризику”, – сказав один з авторів дослідження.
Інше дослідження вивчило звички майже 350 тис. осіб і виявило, що серед тих, хто пив багато кави на 30% менше шансів померти з будь-якої причини, ніж у тих, хто не пив напій.
Крім того, дослідження, проведене на замовлення Американської кардіологічної асоціації, показало, що ризик серцевої недостатності або інсульту знижується на 8% з кожною додатковою чашкою кави в день.
Залишити коментар