Горіхове борошно для безглютенового хліба має переваги
У цьому дослідженні вчені розглядали горіхове борошно як альтернативу для людей, які дотримуються безглютенової дієти.
Дослідники досліджували фізичні, хімічні та сенсорні зміни хліба з низьким вмістом вуглеводів, коли до нього додавали горіхове борошно.
Рецепт хліба передбачав гречане борошно, лляне борошно та частково знежирене горіхове борошно та інші інгредієнти. Були оцінені сенсорні якості хліба, такі як смак, колір, текстура, аромат і загальна прийнятність.
За результатами дослідження після додавання горіхового борошна до хліба значно збільшився об’єм батона. Також зросла концентрація білка в хлібі. Крім того, додавання горіхового борошна зменшило яскравість м’якушки, але збільшило почервоніння та жовтизну.
Так само кількість жиру зросла з 3,3 г до 7,3 г/100 г, тоді як вміст вуглеводів зменшився з 22 г до 7,2 г/100.
Обсяги вирощування хмелю в Україні скоротились майже у 20 разів
Залишити коментар