Житомирщина з урожаєм: перші підсумки жнив
На Житомирщині обмолочено ранні зернові та зернобобові культури на площі 202,4 тис. га, що становить 100% до прогнозованих площ, намолочено 869,2 тис. тонн зерна (+9,1 тис. тонн до минулого року) при середній урожайності 42,9 ц/га (+5,4 ц/га до м.р.).
Про це поівідомляє пресслужба Житомирської ОВА.
Зокрема, пшениці (озимої і ярої) обмолочено на площі 133,2 тис. га, намолочено 641,0 тис. тонн (+9,7 тис.тонн до м.р.) зерна. Середня урожайність пшениці досягла 48,1 ц/га (+7,7 ц/га).
Валовий збір ячменю (озимого і ярого) становив 113,1 тис. тонн, зібраного з площі 28,1 тис. га, з середньою урожайністю 40,2 ц/га.
Завдяки ретельному збору жита на площі 11,1 тис. га, намолочено 35,2 тис. тонн зерна з середньою урожайністю 31,7 ц/га, що майже на рівні тогорічного показника.
Успішні результати також були в області з вирощування вівса. Збір з площі 27,0 тис. га становив 72,3 тис. тонн зерна, з урожайністю 26,8 ц/га, що дорівнює показникам попереднього року.
Також спостерігається позитивна динаміка у вирощуванні гороху та технічних культур. Горох був обмолочений на площі 3,0 тис. га, намолочено 7,6 тис. тонн зерна, що на 4,1 тис. тонн більше, ніж минулого року.
Загалом, ріпак (озимий і ярий) зібрано на площі 39,9 тис. га, намолочено 117,7 тис. тонн насіння, при середній урожайності 29,5 ц/га.
Залишити коментар