Рецепт ідеального літнього десерту з полуниці
Влітку зазвичай не хочеться ситної випічки або масних кремів. Якщо десерт – то легкий, ніжний, прохолодний, із сезонними ягодами і фруктами. Саме таким ідеальним літнім десертом є полуничний мус. Його дуже просто готувати. Можна змінювати інгредієнти залежно від того, які маєте продукти. А результат вас завжди порадує!
Інгредієнти:
500 г йогурту або жирного кефіру
20 г желатину (4 ч. ложки)
100 г полуничного джему або варення
200 г сиру
150 г жирних вершків
1 ст. ложка лікеру
250 г полуниці
ванілін
Спосіб приготування:
Йогурт або кефір з’єднати з сиром, додати полуничний джем, ванілін і збити у блендері до утворення кремоподібної маси. Желатин залити 0,5 скл. холодної води на 10 хв. У сотейнику з’єднати лікер і желатин, нагріти, щоб желатин розчинився, але не доводити до кипіння.
Трохи йогуртового крему з’єднати з желатином, перемішати. Цю суміш ввести у полуничний крем і ще раз збити. Вершки збити, акуратно додати до крему насамкінець.
Акуратно вилити крем у форми, накрити і поставити в холодильник на ніч. А зранку насолоджуватися ніжним полуничним мусом!
Залишити коментар