Названо види м’яса можуть спричинити втрату зору
Слід уникати готових страв та смаженої їжі, коли йдеться про захист зору. Деякі проблеми зі зором знаходяться поза нашим контролем і можуть бути генетичними або віковими. Однак, наш спосіб життя може вплинути на інших. Одним із таких факторів способу життя, про який слід пам’ятати, є дієта, пише agronews.ua.
Лікар застерігає від споживання певних видів м’яса. Вона рекомендувала уникати переробленого м’яса, такого як ковбаси та бекон.
Оброблене м’ясо, таке як ковбаси та бекон, готові страви та смажена їжа, містять багато солі та насичених жирів, що може підвищити кров’яний тиск та рівень холестерину. Вони можуть пошкодити тонкі кровоносні судини ока та спричинити глибоку втрату зору.
Інші приклади переробленого м’яса включають:
- Шинка
- М’ясні делікатеси, такі як салямі
- Паштети
- М’ясні консерви, такі як солонина
- М’ясні нарізки для обіду, в тому числі з курки та індички
Лікар не радить вживати перероблене м’ясо заради ваших очей через високий вміст натрію. Це може спричинити високий кров’яний тиск або гіпертонію.
“Гіпертонічна ретинопатія, ушкодження кровоносних судин, що викликає помутніння зору або втрату зору. Хоріоїдопатія, скупчення рідини під сітківкою. Нейропатія, блокування кровотоку, що вбиває нерви та викликає втрату зору”.
В результаті рекомендується звести споживання натрію до мінімуму.
Уникайте солодкої їжі та солодких напоїв, оскільки вони значною мірою збільшують шанси захворіти на діабет 2 типу, який, ймовірно, є найбільшим захворюванням, пов’язаним з харчуванням, що загрожує зору. Високе споживання вуглеводів, таких як велика кількість білого хліба, макаронів і білого рису, також може вплинути на очі, оскільки вони розщеплюються на цукор, що може спричинити діабетичне захворювання очей та дегенерацію жовтої плями.
Зокрема, слід уникати вуглеводів з високим глікемічним індексом, таких як білий рис, макарони та хліб, тоді як цільнозернові версії рису, макаронів та хліба не впливають на зір.
Залишити коментар