Лінивий штрудель можна вживати під час посту
Коли немає часу, а хочеться солоденького, то саме такий рецепт буде в нагоді. Це швидко та смачно! Такий ледачий штрудель смакує ще тепленьким зі сметанкою. А ще лінивий штрудель можна пекти у піст, бо в ньому ні яєць, ні масла!
Інгредієнти:
100 мл води
200-250 г борошна
6-7 ст. ложок олії
1-2 ст. ложки цукру
1 ч. ложка розпушувача
10 г ванільного цукру
дрібка солі
2 ст. ложки панірувальних сухарів
4-5 яблук цукор
спеції та родзинки за бажанням
Спосіб приготування:
У воду додати олію, цукор, ванільний цукор, сіль, поступово просіяне борошно та замісити м’якеньке тісто (борошном не забивати). Вкрити та дати відпочити 15-20 хв.
Тим часом приготувати начинку: яблука 4-5 шт. почистити, нарізати кубиками, скропити соком лимона (можна без), додати цукор на смак, корицю або прянощі за бажанням, горіхи підсушені, родзинки за бажанням, вкінці додати 1 ст. ложку підсушених сухарів.
Розкачати тісто в прямокутник 35Х25 см приблизно, посередині насипати підсушені сухарі, зверху викласти начинку, загорнути обидві сторони досередини навперехрест, боковини защипати, або загорнути досередини, зверху наколоти вилочкою.
Випікати в розігрітій духовці до 200 градусів.
Залишити коментар