Рецепт шоколадних “миколайчиків”
До Дня святого Миколая готують спеціальне печиво “миколайчики”. Є кілька рецептів цього печива, пропонуємо вам один із них.
Інгредієнти:
маргарин – 150 г,
борошно – 600 г,
сода – 1 ч.л.,
цукор – 200 г,
яйце – 2 шт.,
яєчний жовток – 1 шт.,
рідкий мед – 150 г,
какао-порошок – 3 ст.л.,
Приготування
Просіяне борошно змішайте з розм’якшеним маргарином. Додайте цукор, яйця, соду, мед і какао. Замісити тісто і поставте його в холодильник на 3 години. Потім дістаньте тісто і розкачайте товщиною 5 мм. Після цього виріжте формочки з тіста і викладіть на змащений олією пергаментний папір. Зверху змастіть печиво жовтком і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 10-15 хвилин. Прикрасьте різнобарвною глазур’ю або розтопленим на водяній бані шоколадом.
Залишити коментар