Сб. 21 Грудня 2024

Рецепт шоколадних “миколайчиків”

До Дня святого Миколая готують спеціальне печиво “миколайчики”. Є кілька рецептів цього печива, пропонуємо вам один із них.

Інгредієнти:

маргарин – 150 г,

борошно – 600 г,

сода – 1 ч.л.,

цукор – 200 г,

яйце – 2 шт.,

яєчний жовток – 1 шт.,

рідкий мед – 150 г,

какао-порошок – 3 ст.л.,

Приготування

Просіяне борошно змішайте з розм’якшеним маргарином. Додайте цукор, яйця, соду, мед і какао. Замісити тісто і поставте його в холодильник на 3 години. Потім дістаньте тісто і розкачайте товщиною 5 мм. Після цього виріжте формочки з тіста і викладіть на змащений олією пергаментний папір. Зверху змастіть печиво жовтком і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 10-15 хвилин. Прикрасьте різнобарвною глазур’ю або розтопленим на водяній бані шоколадом.


Залишити коментар