Користь і шкода домашнього варення
Восени українці старанно закривали різне варення на зиму. З початком грудня пора відкривати банки зі смачним зіллям і заряджатися природними вітамінами. Але пам’ятайте, що переїдати варення не варто, інакше може піднятися рівень цукру в крові.
Смородинове варення
Варення зі смородини вважається одним з найкорисніших. Всім відомі цілющі властивості цієї кислої ягоди. Чорна смородина містить величезну кількість вітаміну C, а також багата головними ворогами грипу фітоніцидами. Більш корисне не варене, а сире варення – в ньому зберігається більше вітамінів.
Варення з горобини
Горобинове варення – прекрасний помічник у боротьбі зі стресом і безсонням. Воно дуже корисне для нервової системи. Також варення з ягід горобини знижує артеріальний тиск, заспокоює нервову систему і покращує працездатність.
Сливове варення
Величезна доза вітаміну P – головна користь варення зі слив. Сливове варення зміцнює стінки судин і знижує ризик серцево-судинних захворювань.
Малинове варення
У боротьбі з простудними захворюваннями, болями в горлі та високою температурою незамінне малинове варення. При ларингітах, фарингітах та інших хворобах горла корисно їсти варене варення, а при симптомах ГРВІ та кашлі краще додати в чай сире варення.
Варення з ялинових шишок
Варення з ялинових шишок не дуже популярне, але це справжня вітамінна бомба. Воно славиться протибактеріальними властивостями, а також дуже корисне для серця і судин.
Варення з троянди
Незвичайне і дуже смачне варення з троянд дуже корисне для шлунка: покращує травлення, знижує ризик розвитку виразки, нормалізує метаболізм. Ефірні олії в його складі борються з бактеріями та заспокоюють нервову систему. Таке варення збереже більше вітамінів, якщо пелюстки троянд не варити, а просто закрити з цукром.
Варення з вишні
Лікарями доведено, що варення з вишні вкрай корисне для кісток і суглобів, зміцнює судини та знижує тиск. Також вишня багата вітамінами й кислотами, які незамінні при простудних захворюваннях.
Яблучне варення
Яблучне повидло або варення багате пектином – речовиною, яка неймовірно корисна для серця, а також виводить з організму холестерин і важкі метали. Широко відомо, що яблука багаті залізом і калієм, що також корисно для серця.
Залишити коментар