Чт. 16 Травня 2024

Пасуля підбивана — смачний суп із закарпатської кухні

Пасуля підбивана — традиційний суп закарпатської кухні. Словом «пасуля» у регіоні називають звичайну квасолю, тож вгадати головний інгредієнт страви не важко. Крім квасолі, до страви обов’язково входить молоко. Ці два продукти були широко поширені в регіоні й доступні простим селянам. Заможніші люди додавали до пасулі копченості та м’ясо, пише автентична кухня.

Інгредієнти:

квасоля — 400 грамів;

молоко — 150 мілілітрів;

сметана — 200 грамів;

борошно — 4 столові ложки;

копчене м’ясо — 300 грамів;

лавровий лист, сіль та перець — на смак.

Спосіб приготування:

Суху квасолю замочіть у холодній воді на ніч.

Відваріть квасолю разом з лавровим листом.

Незадовго до готовності додайте нарізану пікницю.

Окремо приготуйте підбивку. Змішайте молоко, сметану та борошно.

Доведіть квасолю до повної готовності.

Поступово влийте у бульйон підбивку, щоб не утворилися грудочки.

Доведіть до кипіння, додайте сіль та перець. Страва готова!


Залишити коментар