Нд. 28 Квітня 2024

Історія “Фільварку”, який відродили з напівзруйнованої ферми

Поліна та Сергій Жовтяки придбали напівзруйновану ферму на Дніпропетровщині і перетворили її на сучасне господарство. Чоловік Поліни нині служить у війську, тому дружина варить сир власноруч.

Як вдалося розвинути органічне тваринництво, розповідає ШоТам.

Це – місце, де карпатські традиції поєднуються з дніпровською гостинністю. Тут у селі Нововасилівка варять сир за давніми рецептами з самісіньких гір!

Фільварок – сімейна ферма натуральних продуктів. Подружжя Жовтяків створило її 5 років тому. Сім’я придбала напівзруйновану ферму на Дніпропетровщині. Приміщення облаштували й розвели корів, овець та перепілок.

«Наша давня мрія – натуральні продукти, правильне харчування, щасливі тварини, які будуть на нашій фермі», — розповідає співвласниця сімейної ферми Поліна Жовтяк.

Сергій перейняв досвід сироваріння й скотарства в найкращих карпатських майстрів.

«Ферма у нас яєчно-молочного направлення. У нас є яйця, яйця перепелині, курячі, цесарині і кольорові. Сири є м’які, тверді, витримані уже 1,5-2 роки, є свіжі сири – бринза, моцарела, бурата, є йогурти», – каже Поліна Жовтяк, співвласниця сімейної ферми.

З початком повномасштабного вторгнення Сергій пішов воювати. Тому доглядом за тваринами та варінням сиру займається Поліна.

Попри складнощі воєнного часу, ферма продовжує працювати. Продає товар у власній крамниці й співпрацює з еколавками. Та планує проводити незабутні екскурсії та смачні дегустації на фермі.


Залишити коментар