Пт. 17 Травня 2024

Соломаха – автентична страва, яку найчастіше готували козаки

Соломаха – страва козаків. Її  вони найчастіше готували у походах. Сьогодні пропонуємо і вам спробувати. Інгредієнтів  обмаль, а смак – неймовірний!

Інгредієнти:

Гречана мука – 300 г

Цибуля – 1 шт.

Сало – 200 г

Соняшникова олія – 200 м

Сіль до свого смаку

Розведіть гречане борошно з водою, щоб вийшла рідка консистенція.

Варіть суміш до загустіння, постійно помішуючи. Трохи пізніше додайте олію і проваріть тісто ще п’ять хвилин на невеликому вогні.

Наріжте сало та обсмажте його на сковороді, щоб вийшли хрусткі шкварки, потім додайте на сковороду нарізану цибулю. Коли страва приготується, додайте до неї засмажку і ретельно перемішайте.


Залишити коментар