Сб. 27 Квітня 2024

Конопель побільшає: на Рівненщині запускають нове виробництво

На Рівненщині планують відкрити унікальне виробництво. Мова йде про перший індустріальний парк технічної (не наркотичної) коноплі. Повідомляє пресслужба Рівненської ОДА. Як зазначається, проєкт буде направлений на увесь цикл дослідництва, селекції, вирощування, переробки та виробництва з цієї рослини.

«Ще у квітні зустрівся з власниками компанії ТОВ «Текстиль» Олександром Соколовським та керівником проєктів Олексієм Большовим. Це найбільша компанія в Україні, яка займається виробництвом тканин та одягу. Тоді обговорювали можливість відкриття їхнього виробництва на Рівненщині. Нині ж ми вийшли на фінішну пряму», — прокоментував начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Це не лише інвестиції в область, а й нові робочі місця, створення доданої вартості та запуск нової індустрії, пояснив очільник області. Вирощування технічної коноплі має чимало переваг.

Вона використовується для виробництва тканини, з якої, зокрема, шиють форму для військових. Цей одяг навіть не бачать тепловізори. Технічні коноплі є хорошим антисептиком. З них виробляють опалювальні пелети та навіть харчі.

«Уже підписали меморандум про релокацію лінії виробництва тканин. Отримали технічне завдання по земельній ділянці. Працюємо над пошуком варіантів. Закликаю громади надавати свої пропозиції до Департаменту економіки РОВА», — підсумував Віталій Коваль.


Залишити коментар