Пт. 17 Травня 2024

Мазурики – стародавня українська страва, яку легко приготувати

Мазурики — це традиційна українська страва, що являє собою маленькі індичі ковбаски з сиром і вершковим маслом. Най вони були в північно-західній Україні, особливо на Волині. Зазвичай подавалися з картопляним гарніром у вигляді відвареної бульби, картопляних оладів або дерунів.

Інгредієнти
М’ясо індички — 1 кг,
Яйця — 5 шт.,
Тертий сир — 50 г,
Вершкове масло — 100 г і додатково 100 г для смаження,
Молоко — 50 г,
Борошно або мелені сухарі — 50 г,
Часник — 50 г,
Сіль, перець на смак.

Спосіб приготування:

М’ясо індички пропустити через м’ясорубку. Сир натерти на тертку. Далі змішати в посудині м’ясо, натертий сир, яйця, молоко і 100 г вершкового масла. Додати сіль і перець на смак.

З фаршу сформувати невеликі ковбаски й обваляти їх в панірувальних сухарях або в борошні.

Розтопити на сковороді вершкове масло і підсмажити на ньому мазурики.

Готову страву посипати дрібно порізаним часником і подавати гарячою.


Залишити коментар