Чт. 16 Травня 2024

Фермери незадоволені цьогорічним сезоном лохини

Сезон лохини в українських господарствах вже підходить до кінця, що тягне за собою стрімке скорочення пропозиції лохини на ринку, повідомляють аналітики проєкту EastFruit. Водночас за словами виробників, сезон лохини цього року закінчується фактично в той же час, що й рік тому.

Слід зазначити, що сьогодні більшість українських фермерів виставляє на продаж решту партій лохини. Водночас активний попит і зниження пропозиції в цьому сегменті дозволяють укладати непогані угоди, в районі 90-140 грн/кг ($2,46-3,83/кг), що в середньому на 14% вище, ніж минулого тижня.

Більшість українських виробників залишилися незадоволені сезоном лохини, що минає, оскільки ціни в цьому сегменті були значно нижчими, ніж рік тому. Так, за даними щоденного моніторингу проєкту, у поточному сезоні ціни на лохину в Україні були в середньому на 23% нижчими, ніж за аналогічний період минулого року. Причин такої ситуації було декілька. По-перше, в нинішньому сезоні був досить непоганий урожай цієї ягоди, але виникли труднощі зі збором. По-друге, подорожчання логістики, а також військові дії на більшій частині території країни значно ускладнили експорт лохини.


Залишити коментар