Картопля дешевшає: в чому справа

На ринку картоплі в Україні встановилася тенденція до зниження цін. Як зазначають аналітики проєкту EastFruit, основною причиною такої тенденції стали масові збиральні роботи в основних регіонах виробництва і, як наслідок, збільшення постачання картоплі на ринок.

Згідно з даними щоденного моніторингу проєкту, сьогодні в основних регіонах виробництва ціни на картоплю варіюються в межах 5-9 грн/кг ($0,14-0,25/кг), що в середньому на 13% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

Проте, попри  знижувальний ціновий тренд, картопля в Україні сьогодні коштує в середньому на 46% дорожче, ніж за аналогічний період минулого року. Однак при цьому оператори ринку не виключать, що тенденція зниження ціни в цьому сегменті зберігатиметься й надалі, оскільки збиральні роботи у господарствах населення продовжуються.

Причиною такої ситуації експерти вважають сезонне збільшення пропозиції даної продукції на ринку, тоді як попит на картоплі залишається дуже невисоким. При цьому більшу частину продукції, що надходить у продаж, становить картопля невисокої якості, що також негативно впливає на формування цін у даному сегменті.


Залишити коментар