Гомобовці по-закарпатськи готують з домашнім сиром

Побувати на Закарпатті й не спробувати гомобовці – неприпустимо! Але нічого, ми розкажемо вам, як їх приготувати у себе на кухні. Це зовсім нескладно, а ця страва може згодом стати обов’язковою у сімейному меню.

Інгредієнти:

сир домашній 250 г
крупа манна 5 ст. л
яйце куряче 1-2 шт.
цукор- 3 ст. л
дрібка солі
сухарі мелені 4-6 ст. л
масло вершкове 1-2 ст. л
цукор коричневий до смаку
кориця мелена, ягоди 

Свіжий домашній сир добре протерти через сито. Додати до протертого сиру манну крупу, цукор, сіль та яйце. Все добре перемішати, щоб не було грудок, і
залишають на 15—20 хвилин. Тим часом підготувати сухарі: розтопити на сковорідці вершкове масло, обсмажити в ньому до зо­лотистого кольору мелені сухарі. Зняти сковорідку з вогню і додати до сухарів цукор з корицею, перемішати, аромат – неймовірний.
З підготовленої сиркової маси зробити кульки діаметром 4-5 см і варять в підсоленій воді, поки вони не піднімуться на поверхню води. Можна всередину поставити шматочок сливи або інших ягід.
Зварені гомбовці вибирають шумівкою у друшляк, щоб стекла во­да, обкатують у підсмажених сухарях з корицею. Перекласти сирні кульки на підігріту тарілку, полити сметаною, декорувати свіжими ягодами й подати сирні гомбовці по-закарпатськи до столу.
Смачного!


Залишити коментар