Стало відомо сільки тонн сільськогосподарської продукції Україна експортує восени

За місяць роботи «зеленого» зернового коридору Україна експортувала майже 1,5 млн тонн агропродукції. З українських портів вийшли понад 60 суден, розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Про це повідомляє  Мінагрополітики.

Загальний експорт за серпень становить 4 млн тонн, в той час, як до війни він становив 6 млн.

«Це позитивна динаміка. Ми впевнено рухаємося до відновлення довоєнних показників експорту. Можливість експортувати є критично необхідною для українського аграрного сектору. Для внутрішнього споживання використовується 25-30% сільськогосподарської продукції. Близько 70% йде на експорт, щоб нагодувати сотні мільйонів людей у світі», — акцентував Тарас Висоцький.

За його словами, Україна в умовах війни може збільшувати темпи експорту до 1 млн тонн щомісяця.
Висоцький додав, що у вересні очікують експортувати близько 5 млн тонн сільськогосподарської продукції.

«Зростання експорту позитивно впливає на економіку в цілому, забезпечує макроекономічну стабільність, стримує інфляцію. Фермери можуть продавати збіжжя за ціною, вищою за собівартість. Аграрний сектор створює сотні тисяч робочих місць. А це податки до місцевих бюджетів, до загального бюджету. Це забезпечує стабільність гривні. Збільшувати експерт важливо й заради валютної виручки, стабільного обмінного курсу», — зазначив перший заступник Міністра.

 

 


Залишити коментар