Головний біль може спровокувати нестача кількох вітамінів

Головний біль – явище неприємне . Цей стан буває настільки нестерпним, що терпіти його немає сил.
Однією з різновидів головного болю є мігрень. Ті, хто стикався з нею, знають, що в цей момент відчувається біль в одній півкулі головного мозку і дуже часто лікарські засоби не допомагають від неї позбутися. Про це пише dozi-rok.

Головний біль і причини його виникнення

Схильність до мігрені є у людей темпераментних, що мають низьку стресостійкість. Крім того, може бути спадкова схильність, поява головних болів може залежати від статі (жінки страждають мігренню частіше за чоловіків), постійні стреси й переживання так само роблять серйозний вплив на здоров’я.

Крім усього іншого, велику роль відіграє якість харчування. Вчені з’ясували, що дефіцит певних вітамінів і макроелементів може стати причиною появи головного болю. Ми склали список таких вітамінів і макроелементів.

 Фолієва кислота. Вітамін В12

При недостатньому вмісті цих речовин в організмі, людина стає забудькуватою, неуважною, дратівливою. Крім того, коли з’являється головний біль, ми приймаємо лікарські засоби, що містять аспірин, а він знижує вміст фолієвої кислоти й вітаміну В12.

Щоб заповнити його недостачу, необхідно обов’язково вживати шпинат, гарбуз, броколі, спаржу, авокадо, буряк, моркву і яйця. Спробуйте включити ці продукти в щоденний раціон і побачите, як зміниться ваше самопочуття.

Мідь і залізо

Ще одні важливі макроелементи, їх нестача в організмі найчастіше виявляється у жінок. Це призводить до розвитку анемії, мігрені, гіпотонії, депресії й втоми.

Отримати такі важливі речовини можна з горіхів, квасолі, козячого сиру, авокадо, листя салату, насіння, печінки, морської капусти.

 Вітамін В6

Його дефіцит призводить до розвитку хвороб судин. Щоб не допустити цього, вживайте в їжу більше квасолі, печінки, свіжих овочів, каші. Це допоможе зберегти здоров’я таких важливих органів як серце, мозок, зміцнити нервову і серцево-судинну систему.

Вітамін D

Важливий вітамін, який виробляється в організмі при впливі на нас сонячних променів. В осінньо-зимовий період сонце не таке активне, тому необхідно подбати про те, щоб в раціоні були продукти, багаті цим вітаміном. До них відносяться яйця, бобові, печінка, морепродукти, будь-які молочні продукти.

Не забувайте, здорове харчування, сон, прогулянки на свіжому повітрі й фізичні навантаження – це ключ до здоров’я і довголіття! Правильний спосіб життя допоможе знизити частоту виникнень мігрені і її інтенсивність.


Залишити коментар