Чт. 28 Березня 2024

Персики треба вживати обережно

Соковитий персик – один з улюблених фруктів українців, знайти його в магазині можна з липня по вересень. Найкраще купувати персики саме в сезон – так більше шансів зустріти натуральні плоди. Цінний персик не тільки плодами, а й кісточками – з них можна зробити косметичне масло, пише Уніан.

Чим корисний персик для жінок і чоловіків
Солодкий фрукт в складі містить велику кількість калію і фосфору – ці речовини підтримують опорно-руховий апарат. Наявність магнію забезпечує нормальний артеріальний тиск і регулює роботу судин. Ті люди, які регулярно вживають персики, мають знижений рівень холестерину в крові.

Користь персиків для вагітних
Окремим пунктом ми виділяємо ефект, який точно буде важливий майбутнім мамам – регулярне вживання персиків знижує ризики виникнення токсикозу або зменшує його симптоми. Звісно, підсумковий результат буде залежати від стану організму дівчини, але в цілому – така практика існує. Також персики підвищують рівень гемоглобіну і заліза в крові жінки, а це важливий нюанс для здоров’я її і дитини. Вітамін С, вітаміни групи В, фолієва кислота, бета-каротин, залізо, марганець, цинк, магній, селен – всі ці елементи допомагають уникнути авітамінозу і покращують стан шкіри, а також нігтів і волосся.

Чим шкідливий персик з точки зору дієтологів
Фахівці стверджують, що персик потрібно обережно вживати людям, у яких є захворювання шлунково-кишкового тракту. Якщо у людини гостра стадія гастриту або панкреатиту, то даний фрукт краще взагалі виключити з раціону. Також персики протипоказані людям з діабетом. Стандартно, плоди заборонені тим людям, у яких індивідуальна непереносність персиків, але це можна з’ясувати тільки шляхом тестування.

У день можна з’їдати не більше 6-7 персиків здоровим людям, а для тих, хто сидить на дієті, кількість зменшується до 4-5 штук.


Залишити коментар