Пт. 15 Листопадаа 2024

Штучну курятину виготовляють з персиків та бамбука

У світі існує кілька типів штучного м’яса. Перший – це білок, який вирощують чи друкують з клітин тварин у спеціалізованих лабораторіях. Другий – рослинні замінники м’яса. Більшість стартапів для імітації курятини використовують горох чи сою. Утім, чилійський проєкт NotCo створив штучний замінник м’яса з суміші персика, бамбука і нуту, повідомляє SEEDS.

Новий смак створили не люди – його згенерувала машина. Цього року стартап з Чилі отримав патент на Giuseppe – технологічну платформу, що керується штучним інтелектом. Саме штучний розум згенерував штучний смак курки, близький до натурального, пише greenqueen.com.hk. Після патентування технології компанія отримала мільйонні інвестиції.

Наразі NotCo планує випустити штучну курятину в трьох південноамериканських країнах: Чилі, Бразилії та Аргентині. Стартап вже співпрацює з мережами ресторанів швидкого приготування Starbucks , Papa John’s і Burger King. У перспективі компанія також планує вийти на ринки Канади та США.

“Це цікавий час для нас, оскільки ми вперше запускаємо нову категорію альтернативних білків у трьох країнах одночасно. Але далі – ще більше. Ми раді поділитися цим зі світом і трансформувати харчову систему на краще”, – зазначає Матіас Мухнік, співзасновник і генеральний директор NotCo.

Варто зазначити, що конкуренція на світовому ринку штучного м’яса посилюється. З’являються нові гравці та продукти. У жовтні каліфорнійська компанія Daring Foods завершила раунд фінансування серії C, у результаті якого було зібрано 65 мільйонів доларів. Інвестиції були спрямовані на розвиток “справжньої унікальної” заміни м’яса тварин. Минулого місяця сінгапурський бренд штучного м’яса TiNDLE був доступний у всіх ресторанах Амстердама. Компанія називає визначальною особливістю свого продукту його волокнисту текстуру, адже більшість рослинних замінників мають текстуру фаршу.


Залишити коментар