Пт. 26 Квітня 2024

Оприлюднені негативні наслідки вживання червоного м’яса

Учені з Мічиганського державного університету виявили, що торгівля червоним і переробленим м’ясом – яловичиною, свининою, бараниною і козлятиною, а також червоним м’ясом, обробленим копченням, засолюванням або в’яленням – відіграє істотну роль в балансуванні харчування і доступності м’яса в усьому світі. Це призводить до значного зростання неінфекційних захворювань, таких як колоректальний рак, діабет другого типу та ішемічна хвороба серця, передає УНН, посилаючись на науковий журнал BMJ Global Health.

Група використовувала систему оцінки ризиків для порівняння того, де і скільки червоного і переробленого м’яса було продано в 154 країнах за 25 років. Вони порівняли це з показниками трьох хронічних проблем зі здоров’ям, пов’язаних з харчуванням, за той же період, з 1993 по 2018 рік, щоб визначити наслідки для здоров’я.

“Наші результати показують, що як експортери, так і імпортери повинні терміново вжити міжсекторальні дії для зниження негативного впливу червоного м’яса на здоров’я”, — говорить автор дослідження Мін Гон Чунг.

У жовтні минулого року вчені опублікували ще одну роботу в журналі Scientific Reports, у якій вперше описали основні сили, що керують цими дієтичними змінами, щоб краще зрозуміти непередбачувені соціальні та екологічні наслідки того, що світ споживає більше м’яса.

“Щоб запобігти ненавмисним наслідкам для здоров’я, пов’язаним з торгівлею червоним та переробленим м’ясом, майбутні заходи повинні інтегрувати політику охорони здоров’я з сільськогосподарською та торговельною політикою як відповідальних країн-експортерів, так і країн-імпортерів”, – резюмував завідувач кафедри сталого розвитку МДУ.


Залишити коментар