Чт. 25 Квітня 2024

Експерти пояснили, як відрізнити фальсифіковані ковбаси від якісного продукту

Ковбаса – один із найпопулярніших продуктів серед багатьох українців.  Сьогодні на ринку та в магазинах України представлені десятки сортів на будь-який смак та гаманець – варена, копчена, сиров’ялена.

Проте мало хто знає, що близько 90% цієї продукції – це небезпечний фальсифікат виготовлений в незрозумілих умовах, пише УНІАН з посиланням на gsminfo. В складі м’яса звісно ж немає, зате є перемелені кістки і шкіра тварин.

Як же убезпечити себе та розрізнити нормальну ковбасу від небезпечної підробки? Експерти дали кілька рекомендацій, дотримуючись яких ви зможете придбати продукт, який містить нормальне м’ясо та є безпечним для здоров’я.

Обирайте великі торгові мережі та перевірених виробників

Можливо у вас в регіоні є великий виробник, якого всі знають і якому більш менш довіряють? Купуйте продукцію від нього. Також обирайте для покупок великі торгові мережі, адже на ринку можна натрапити на будь-що.

Добавка Е621

Шукайте цю добавку в складі. Якщо є – не беріть ковбасу. Там м’яса точно немає.

Ціна

Нормальна ковбаса коштує від 200 грн за кілограм. Але зараз виробники фальсифікату пішли на хитрість і нахабно ставлять високі ціни за неякісну продукцію, щоб закрутити мізки покупцям. Тому, краще звертайте увагу на пункти 1 і 2.

Читайте склад

Якщо на першому місці добавка (ММО), то навряд чи в ковбасі є м’ясо. Краще пошукайте ще.

До речі, на фальсифікаті часто пишуть “Дитяча ковбаса”, тому на таких товарах теж ретельно читайте склад, радять спеціалісти.


Залишити коментар