Чт. 18 Квітня 2024

Названо три переваги перевезення зерна залізницею

Переваги залізничних перевезень сільськогосподарської продукції у порівнянні з автоперевезеннями полягають у вартості, цілорічності перевезень, а також у можливості транспортувати великі обсяги при меншій кількості  вантажних операцій. Про це розповів заступник директора з комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов, пише “Куркуль”.

«Ми одразу веземо у вагоні 65-70 т зерна. Це одна вантажно-розвантажувальна операція, один відбір проб. Зараз, із введенням габаритно-вагового контролю, машина має везти 22-24 т. Тобто, якщо це автотранспорт, ви маєте щонайменше три операції з відбору проб, визначення якості, яке займає до 40 хв. Це втричі більше зважувань», — пояснив експерт.

Зі слів Валерія Ткачова, друга перевага — це незалежність від погодних умов, тобто залізниця завжди їде, тоді як для авто можуть бути перешкоди: ожеледь, заметілі і так далі.  І ключова перевага — це вартість перевезення зерна.

«Я кажу саме про інфраструктурну, провізну плату. Не про вагон, а про тариф перевезення. Починаючи з 200-270 км, якщо взяти тарифи тільки на перевезення, то вже стає вигідніше везти все залізничним транспортом. А все, що має коротше «логістичне плече», звичайно, краще автотранспортом», — розповів експерт.


Залишити коментар