Сб. 27 Квітня 2024

Допікають хвороби? Пийте більше соків!

Сік — скарбниця вітамінів. А ще соки сприяють одужанню від різноманітних недуг. Деякі із них очищують організм, інші — сприяють покращенню травлення чи лікують печінку. Пропонуємо ознайомитися з корисними властивостями соків.

Апельсиновий сік — найкраще джерело вітаміну С. Він також зміцнює кровоносні судини, тому рекомендується за атеросклерозу, гіпертонії, хвороб печінки.

У томатному соці багато лимонної, яблучної, щавлевої кислот. Свіжий томатний сік містить натрій, магній, калій і каль­цій, які дуже важливі для нормального об­міну речовин. Але пам’ятайте, що корисні кислоти містяться тільки в сирому соці, а після варіння або консервування вони з органічних перетворюються на неорганічні. У кращому разі просто не принесуть вам користі. А в гіршому — можуть бути причиною утворення каменів у нирках і сечовому міхурі.

Сердечникам корисний виноградний сік: він запобігає утворенню тромбів. Вважається, що ефект від нього не гірший, ніж від аспірину.

Серцевий м’яз добре зміцнює абрикосовий сік, він же виводить зайву рідину з тканин. Але в ньому багато цукру. Діабетикам і охочим схуднути краще від нього від­мовитися, щоб не набрати зайвої ваги.

Для поліпшення травлення й роботи кишечнику ефективний грушевий сік. У ньому багато клітковини й пектинових сполук. Допоможе він тим, хто страждає від захворювань системи кровообігу. Сік груші використовують як сечогінний засіб.

У випадку захворювань шлунково-кишкового тракту рекомендується сливовий сік. Він виводить з організму воду й кухонну сіль.

Курці повинні зупинити свій вибір на яблучному соці: він піклується про орга­ни дихання, виводить з організму шлаки й ниркові камені, корисний за недокрів’я, оскільки містить багато заліза.

Багатий на залізо й вишневий сік. До його складу входить ще фолієва кисло­та. Він зміцнює стінки кровоносних судин. Але вишневий сік — не кращий варіант для тих, у кого виразка або підвищена кислотність шлунка.

Для очищення організму ефективна суміш соків моркви й капусти. Тільки в сік із капусти в жодному разі не додавайте сіль — вона утворить нерозчинні сполуки, й сік стане шкідливим.

Джерело “Високий замок”


Залишити коментар