Пт. 29 Березня 2024

Новий рекорд: гігантський хот-дог приготували у Харкові

Черговий кулінарний рекорд встановлено в Україні. 19 листопада у Харкові приготували найбільший хот-дог. Довжина велетня – 2 метри 16 сантиметрів. Гігантську страву внесли до Національного реєстру рекордів України, повідомляє SEEDS.

Попри нечувані розміри харківського хот-дога, до світового рекорду українським виробникам ще далеко. Довжина найбільшої у світі булки з сосискою склала 203,8 метра. Встановили цей рекорд у США.

“Щоб винести на сцену такий гігантський хот-дог потрібно було 6 людей. І вдесятеро більше, щоб його з’їсти. Головним інгредієнтом стала, звісно, класична сосиска. Традиційно для приготування улюбленого всіма фаст-фуду підуть корейська морква, солені огірки, маринована цибуля і сир. А також – майже по літру кетчупу і гірчиці. Рекорд внесено до Національного Реєстру Рекордів України в категорію “Кулінарне мистецтво”, – зазначила керівниця Національний Реєстр Рекордів України Лана Вєтрова.

Найбільший ход-дог країни приготував Роганський м’ясокомбінат.

Нагадаємо, у вересні на Одещині створили велику карту України з ковбасної нарізки. Вигадливу скульптуру презентували під час фестивалю «Любашівка – столиця української ковбаси».

Також у програмі фестивалю були екскурсія до коптильні, де демонстрували, як готуються м’ясні смаколики; тематична театралізована вистава «Ода ковбасі»; виставка крафтової продукції від народних майстрів, культурні заходи, а також встановлення та реєстрація національного рекорду «Найбільша карта України з ковбасної нарізки», повідомляють у Любашівській громаді.


Залишити коментар