Чт. 28 Березня 2024

Озвучено головного конкурента України в міжнародній торгівлі яблуками

Щедрий урожай, висока якість і гарний смак плодів. Ці чинники загострюють конкуренцію між Україною та Туреччиною у сфері торгівлі яблуками. Слід врахувати і те, що на обсяги експорту впливає і низька платоспроможність споживачів. Тож обидві країни перетворюються на суперників.

Про це повідомляє Agro Times з посиланням на FreshPlaza.

«Урожай яблук в Україні цього року був непоганий, загалом і якість, і кількість були непогані, і погода не була поганою. негативно впливають на продукцію. На жаль, цього сезону обсяги продажів нижчі, ніж у попередні роки. Для нас нашими основними експортними ринками є Дубай, Об’єднані Арабські Емірати, європейські ринки, а також ми почали постачання на ринки Іспанії»? – розповів Гарік Андріасян, директор українського експортера фруктів Gold Scorpion.

Він зазначив, що на всьому ринку ціни нижчі, оскільки є велика пропозиція.

«Ціни на яблука цього року не були стабільними. Порівняно з минулим роком, у цьому сезоні ціни нижчі, і, незважаючи на нижчу ціну, продажі також перебувають на низькому рівні. Це пов’язано з солідним урожаєм у всіх країнах-виробниках. Коли виробництва багато, ціни природно знижуються. Крім того, у нашого головного конкурента Туреччина цього року дуже дешеві яблука».

На думку Гаріка Андріасяна, через Covid люди перебувають у дуже важкому фінансовому становищі, і як і трейдери, так і споживачі шукають найдешевші товари. Проте, він упевнений, що скоро все стабілізується, хоча може і не повернутися до тієї самої ситуації, яка була до пандемії.


Залишити коментар