Пт. 29 Березня 2024

В Канаді через повені постраждали сотні ферм

Тисячі сільськогосподарських тварин загинули внаслідок повеней у Британській Колумбії (Канада).

Про це повідомляє “Куркуль” з посиланням на Latifundist.com.

Як зазначається, сотні ферм постраждали від повені, включаючи як ті, що знаходяться під водою, так і ті, що залишилися не затопленими, але відрізаними від необхідних ресурсів.

«За два останні дні випала місячна норма опадів, зливи спричинили широкомасштабні повені. Грязьові зсуви обвалились на міста та селища по всій провінції. Серед найбільш постраждалих районів був Абботсфорд, одне з найбільших міст провінції за площею, приблизно половину якої займають ферми», — йдеться у повідомленні.

Міністр сільського господарства провінції Лана Пофем наголосила, що уряд пообіцяв виділити кошти на допомогу фермерам, які постраждали від стихії. Крім того, Британська Колумбія працює з іншими провінціями, федеральним урядом та приватними підприємствами, які не постраждали від повені, намагаючись забезпечити продовольством та іншими ресурсами — такими як медична допомога — тварин, які пережили повінь.

Згідно з інформацією, в Абботсфорді знаходиться приблизно половина всіх молочних ферм Британської Колумбії. Десятки молочних та курячих ферм були затоплені водою у Сумасі, найбільш постраждалому районі міста.


Залишити коментар