Чт. 28 Березня 2024

Український фермер успішно вирощує жимолость з саджанців куплених у виробника розчарованого в цій культурі

Український фермер Андрій Ковальчук висадив саджанці жимолості, куплені у іншого фермера, що розчарувався в цій культурі, на 2.6 га. Ягоди жимолості продавав від 200 до 350 грн за кілограм, тобто на рівні з лохиною. І навіть вище.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».

«Саджанці купували в Україні, – розповів Андрій Ковальчук. – Знайомий підприємець свого часу посадив 20 га жимолості. Потім розчарувався в цій культурі, почав її корчувати та розпродувати саджанці. Він не бачив у ній перспективи. На той час ця культура була ще не популярна, не розкручена, і ніхто не хотів тим займатися. А якщо про ягоду не знають, то й зі збутом будуть проблеми».

Виробник-початківець перспективу жимолості бачив і був переконаний, що це ягода майбутнього, яка за найближчих 5 років набере обертів і стане конкуренткою лохини на ринку.

«Тим паче, що це найбільш рання ягода, яка достигає наприкінці травня, на 1,5–2 тижні раніше за суниці садові, – розповів він. – Тому придбав у цього підприємця саджанці, яким на той час було 5 років. Посадив їх на землі, яку 30 років не обробляли».

Джерело SEEDS


Залишити коментар