Пт. 19 Квітня 2024

Вирощувати страусів вигідніше ніж свиней

Василь Перец із міста Хуст (Закарпатська область) уже протягом двадцяти років займається вирощуванням страусів. Раніше фермер розводив свиней, але наразі повністю присвятив свою діяльність страусам. Говорить, утримувати цих птахів вигідніше, повідомляє SEEDS.

Починалося усе з шістьох африканських страусів, пише ШоТам. Птахів Василь Перец придбав за ціною 1,5 тис. доларів кожний.

За рік страуси виростають до 120 кілограмів. Продавати можна як м’ясо птахів, так і їх яйця, пташенят та дорослих страусів. Ще одне джерело доходів для фермера – зелений туризм. Адже знаходиться багато охочих відвідати екзотичну ферму. Крім птахів на фермі живуть віслюк, поні та косуля. Тварин можна гладити та годувати.

Дорослих страусів Василь Перец продає то 1 тис. доларів за голову, а пташенят – по 100 доларів. Попит на птахів є. По страусів до фермера приїжджають з різних регіонів: Миколаївщини, Херсонщини, Буковини.

Пан Василь планує розширити виробництво та продавати страусів і продукції ферми за кордон.

Найбільша ж в Україні страусина ферма розташована у селі Ясногородка (Київська область). Там утримується 500 голів страусів. Загальна площа вольєрів та приміщень для птахів – 6 гектарів. Перших птахів на ферму завезли ще у 2001 році з Бельгії. Господарство також приймає туристів.

У Ясногородці діє цілий комплекс з контактним зоопарком, виноробнею та рестораном. Одна з фірмових страв тут – “Страус а-ля Строганов”. Це, власне, м’ясо екзотичного птаха, печериці, цибуля, вершковий соус і картопляне пюре.


Залишити коментар