Вт. 16 Квітня 2024

Світові ціни на продовольство сягнули історичного максимуму

У жовтні середнє значення Індексу продовольчих цін FАО становило 133,2 пункту, що на 3% вище порівняно з вересневим показником і є максимальним рівнем за всю історію спостережень, перевищивши рекордний показник липня 2011 р. Про це 4 листопада повідомила прес-служба організації.

«У порівнянні з попереднім місяцем значення індексу цін на зернові в жовтні зросло на 3,2%, при цьому внаслідок погіршення видів на врожай в основних країнах-експортерах, включаючи Канаду, Росію та США, та зниження пропозиції на глобальних ринках, ціни на пшеницю підскочили на 5%. Порівняно з минулим місяцем також було зафіксовано зростання світових цін та на решту основних видів зернових», – зазначили експерти.

Значення індексу цін на олії у звітному місяці зросло на 9,6%, також сягнувши найвищого рівня за весь час спостереження. Дане зростання було зумовлене підвищенням котирувань пальмової, соєвої, соняшникової та рапсової олій. Зокрема, в жовтні тривало зростання цін на пальмову олію, яке спостерігалося чотири місяці поспіль, що було обумовлено головним чином побоюваннями щодо низьких обсягів виробництва в Малайзії у зв’язку з нестачею працівників-мігрантів.


Залишити коментар