Сб. 27 Квітня 2024

Нечуваний урожай кукурудзи планують зібрати українські аграрії

На українських полях завершують збирати кукурудзу. Цього року фермери очікують зібрати рекордно високий врожай. Про це пише Український клуб аграрного бізнесу.

За попередніми оцінками, в 2020/21 маркетинговому році буде зібрано 38,7 млн т кукурудзи, що на 28% вище аналогічного показника минулого року. Це найбільший валовий збір за всі роки незалежності України. Таке значне зростання валового збору кукурудзи вдалося досягти як за рахунок збільшення посівних площ, так і врожайності.

«Минулого року спостерігалася рекордно висока ціна на кукурудзу на світовому ринку через обмежену пропозицію із-за складних погодних умов в ряді країн-виробників (включаючи Україну) та постійно зростаючого попиту на світовому ринку. Це простимулювало українських аграріїв збільшити посівні площі під кукурудзою в наступній посівній компанії. Тому в 2020/21 МР посівні площі під даною культурою були збільшені на 11% до 5,5 млн га»,- пояснює Світлана Литвин, аналітик УКАБ.

Окрім того, сприятливі погодні умови цього року дозволили отримати гарні показники врожайності кукурудзи. За попередніми оцінками вона становитиме 70,7 ц/га, що 26% вище аналогічного показника минулого року. Однак це не найкращий історичний показник: в 2017/18 МР урожайність кукурудзи становила 78,4 ц/га.

Наразі залишається сподіватися, що погодні умови дозволять закінчити процес збору врожаю кукурудзи без особливих втрат.


Залишити коментар