Пт. 29 Березня 2024

Стало відомо, в яких регіонах України найохочіше здають землю в оренду

У жовтні в «Prozorro.Продажі» було зареєстровано 306 аукціонів: 209 аукціонів – із оренди та 97 – із відчуження землі, йдеться, зокрема, про землі не с/г призначення державної та комунальної власності. Оголошена вартість цих ділянок 155 млн грн, загальна площа – 1400 га.

Такі основні показники в системі «Prozorro.Продажі» станом на жовтень озвучив Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко.

Як зазначає Міністр на своїй сторінці у Facebook, найбільш активно хочуть здавати землю в оренду в Рівненській, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях. Серед лідерів із відчуження земельних ділянок на сьогодні – Львівщина, Закарпаття, Київщина, Одещина, Хмельниччина.

Роман Лещенко наголосив, що продаж земель с/г призначення державної та комунальної власності заборонений! «Таких пропозицій у системі «Prozorro.Продажі» ви не знайдете. 155 млн грн – не фінальна сума. Вона може значно збільшитися, адже всі аукціони відбуються виключно на підвищення ціни. Перші земельні торги відбудуться вже наступного тижня. Не за тіньовими схемами, а відкрито, прозоро й легально», – написав Роман Лещенко.


Залишити коментар