Пт. 26 Квітня 2024

На лісовій фермі туристам пропонують особливі розваги

Опанувати основи сироваріння, постригти овець чи подоїти кіз. Такі розваги пропонують відвідувачам лісової ферми на Прикарпатті. Її започаткував Назар Пендерецький. Зараз чоловік працює в команді з Уляною Кирилів.

На лісовій фермі живуть 113 кіз, 43 з них — дійні, і в кожної — своє ім’я: і Мальва, і Шоколадка, Граф і Лаура.

«Я за професією — вишивальниця, дизайнерка одягу, художниця. Але у моєму житті так сталося, коли я була вагітна — мама подарувала козу, бо треба буде дитині молока. Коли я виготовила першу головку сиру, зрозуміла, мені потрібно багато кіз, бо це дуже смачно. Мені треба багато сиру. І все так закрутилося. Упродовж трьох років я вже мала стадо з 70 голів», — каже Уляна Кирилів.

Зараз фермери розводять 3 породи кіз: ламанча, зааненську, англо-нубійську. А ще виводять нову, пристосовану до тутешніх умов, та беруть кіз на перетримку.

«Робити з молока сир — це так само творчість, це те саме, що художник малює на полотні. Ці авторські сири, ми їх обоє придумуємо. Рецепти вже підлаштовуємо під себе. У нас є винний, опільський, з чорним кунжутом, лавандовий, кавовий, звичайно, є молодий шевр», — розповідає Уляна Кирилів.

Тож фермери продовжують розвивати лісову ферму і доказують на власному прикладі, що у селі можна вести бізнес.

Джерело “Земляк”


Залишити коментар